...

"Be the change you want to see in the world"

2013. 08. 20.

Harcok

Olyan világosan beszél az Isten és mégis olyan könnyen becsapom magam azzal, hogy velem minden rendben van, mert egyszer kimondtam az igent Jézusnak. De vajon ez elég? Vajon ennyi a megtérés, az Isten követése, a keresztyénség, hogy egyszer valamikor nagyon megérintett valami?
Az utóbbi időben nagyon élesen nekem zegeződik a kérdés újra meg újra: "Azt mondod igent mondtál Jézusnak, de mi a helyzet a test indulataival és kívánságaival? Azt mondod megtértél, de mi a helyzet azokkal a benned lévő gondolatokkal, tervekkel, vágyakkal, elhatározásokkal, amik nem Istentől valók?"
A megtérés több mint egy érzelmileg felfokozott pillanatban kimondott imádság. A megtérés egy nagyon komoly és határozott harc a világgal, önmagammal és azokkal a dolgokkal, amik nem Istentől valók.
"Aki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden!" (2Kor 5,17).

Nagyon határozottan és élesen állította elém az Úr ezeket a gondolatokat:
"Ha nem adom halálba azokat a bennem lévő dolgokat, amelyek nem Istentől valók, akkor azok küldik halálba Isten dolgait. "Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették, indulataival és kívánságaival együtt" (Gal 5,24). Senki sem igazán a Krisztusé, amíg ezt meg nem tette."
Ezt pedig nem elég egyszer megtenni, hanem folyamatosan, újra meg újra meg kell tenni. Újra meg újra meg kell küzdeni a bennünk dúló indulatokkal, kívánságokkal, egyszóval az óemberrel.
Nem egyszerű a Keskeny úton járni, de olyan jó az, hogy a figyelmeztetések mellett azért van rengeteg bárorítás is, és tudhatom azt, hogy nem egyedül kell megharcolnom a dolgokat, mert a Seregek Ura van velem és Ő az, aki győzelemre vezet!

1 megjegyzés:

  1. elgondolkodtató írás. A Jézusnak mondott igen, egyben egy határozott NEM a világnak és a testnek. Ugyanakkor egy bölcs ember egyszer azt mondta, hogy a keresztény élet nem arról szól, hogy beülünk egy kényelmes székbe karba tett kézzel, s várjuk, hogy a menyországba jussunk. Isten harcra hívott el minket, viszont Ő velünk együtt harcol és valóban győzelemre vezet. Dícsőség Neki ezért!

    VálaszTörlés